Torra ögon

 • Torra ögon

  Torra ögon drabbar 20% av befolkningen. En defekt i tårfilmen orsakar röda, irriterade ögon som blir snabbt trötta vid läsning och skärmarbete. Tårfilmen består av en vätska som utsöndras av tårkörtlarna. Vätskan hålls på plats av en lipidfilm som utsöndras av Meiboms körtlar i ögonlocken. Bristande produktion av oljor i Meiboms körtlar leder till ökad avdunstning av tårar hos 80% av patienter med torra ögon.

  Många faktorer så som ögonsjukdomar, mediciner, hud- och reumatiska sjukdomar kan orsaka torra ögon.

  Behandling

  Symtom från torra ögon kan i många fall lindras med receptfria ögondroppar (tårersättning). Om dessa ger otillräcklig effekt behövs undersökning av en ögonspecialist. Ögonläkare vid Stockholms Ögonklinik samarbetar med reumatologer och tandläkare för att utreda, behandla och regelbundet kontrollera personer som har problem med torra ögon.

  Beroende på orsaken till dina symtom kan behandling bestå av ögondroppar emot inflammation, pluggar som minskar utflöde av tårar, kosttillskott eller ögonlocksoperationer.

  IRPL
  Ny metod vid behandling av torra ögon

  IPL Stockholms Ögonklinik

  Stockholms Ögonklinik kan nu erbjuda den nya IRPL-behandlingsmetoden E-Eye mot torra ögon. E-Eye är en smärtfri behandling som förbättrar lipidfilmen. Lipidfilmen orsakar torra ögon hos 80% av patienterna men de flesta ögondroppar är endast verksamma mot vätskebrist. 3 behandlingar behövs för att uppnå en långvarig effekt. Priset är 3×1800 kr för en behandlingsomgång om 3 behandlingar. Klicka här om du vill veta mer

  Kontakt
  Tel: 08-508 949 00 (8:30-12:00, 13:00-15:30)

  Torra Ögon Stockholms Ögonklinik
Scrolla till toppen